Choď na obsah Choď na menu
 


Napísali o nás

O titul futbalového majstra Košíc seniorov sa bojuje už túto sobotu

BARCA. S končiacimi sa súťažami riadenými futbalovými zväzmi na všetkých úrovniach prichádzajú na rad rôzne jednorazové turnaje pre všetky kategórie. Medzi prvými sa o slovo hlásia organizátori z Barce.

“Už túto sobotu odštartujú 3. majstrovstvá Košíc futbalových seniorov,“ oznamuje šéf organizačného štábu Hristo Gluškov a pokračuje: “Po vydarených prvých dvoch ročníkoch sa kolektívy starých pánov Lokomotívy, VSS i našich bývalých hráčov usilovne pripravovali, aby zosadili obhajcu vlaňajšieho primátu, futbalistov Ťahanoviec z pomyselného trónu.  Bohatý športový program odštartuje na pravé poludnie v areáli MFK Barca súbojom Internacionálov VSS a Internacionálov FK Barca. Vlaňajší víťaz z Ťahanoviec sa pokúsi znovu dostať do finále cez Starých pánov Lokomotívy o 13,15 hodine. Potom už budú nasledovať súboje o umiestnenie. Na súpiskách môžu figurovať iba hráči, ktorí prekročili vek 40 rokov s výnimkou štyroch hráčov narodených v roku 1977 a starších. Podujatie nám v prvých dvoch ročníkoch dalo príležitosť stretnúť sa s bývalými súpermi, pospomínať na neľútostné súboje, no teraz je to predovšetkým o zdravom životnom štýle. I keď priamo na ihrisku sa sem tam aj zaiskrí,“ usmieval sa pred úvodným výkopom H. Gluškov.

 Korzár, streda 19. 6. 2013 | Rudolf Rondzik

Tretím šampiónom medzi seniormi sa stali Lokyšti

BARCA. Neuveriteľná horúčava, neskôr silný vietor a napokon pikantný guláš orámcovali 3. ročník futbalového turnaja o Majstra Košíc seniorov pre rok 2013.

A že to skúsení borci nebrali na ľahkú váhu, o tom netreba pochybovať. Zrodili sa iba najtesnejšie víťazstvá, nik nevyhral viac ako o gól.

„Sme radi, že dobrá myšlienka má svoje pokračovanie,“ rozhovoril sa po záverečnom ceremoniáli vyhodnocovania výsledkov hlavný organizátor Hristo Gluškov z FK Internacionáli Barca.

„Spomínané minimálne rozdiely vo výsledkoch jasne poukazujú na fakt, že futbalisti, hrajúci so srdcom, sa len tak ľahko nevzdávajú. Na ihrisku sme videli, že každý zo seba vydal maximum a najmä finále prinieslo ozajstný futbalový zážitok. Aj keď Lokomotíva zvíťazila iba o chlp, v ich podaní sme mali možnosť vidieť veľa parádnych akcií. Avšak napriek tomu mohli prísť o víťazstvo 2:1 v tradičnom derby s VSS Košice, ale na poslednú chvíľu ich zachraňoval brankár Marcel Kováč. Aj celkovo, všetci gólmani držali svoje tímy a i preto ťahali strelci za kratší koniec,“ zhodnotila videné duša podujatia H. Gluškov.

Najcennejší pohár prevzali ’exželezničiari’, ktorí prišli tentokrát naozaj s nabitým kádrom. Či už s Mirom Sovičom, Petrom Andrejcom, Gabim Némethom i ďalšími výbornými futbalistami a zaslúžene triumfovali.

Ďalšie poradie: 2. VSS Košice, 3. Ťahanovce a 4. Barca.

Poctu najlepšieho strelca získal Richard Lelák z VSS  Košice s dvoma gólmi, keď v jeho prospech rozhodol fakt, že ich dal v dvoch zápasoch, kým rovnako úspešný Jaroslav Begáni i strelil v jednom, hoci v tom rozhodujúcom, teda finálovom dueli.

 Korzár, utorok 25. 6. 2013 | Rudolf Rondzik