Choď na obsah Choď na menu
 


Články v médiach

VSS zopakovali prvenstvo spred troch rokov

KOŠICE. Tak trochu v tieni zatiaľ gólovo veľmi plodných majstrovstiev sveta v Brazílii zohrali skôr narodení futbalisti bývalých i súčasných košických klubov svoj minišampionát.

Na 4. ročníku turnaja o Majstra Košíc seniorov Sidor cup 2014 padlo v troch dueloch spolu 16 gólov a s takou bilanciou sa môže pochváliť len máloktoré podujatie. Na výborne pripravenom teréne si mohli legendy guľatej zahrať naozajstný futbal. Lopta ich poslúchala a nebyť výborných zákrokov všetkých brankárov, sieť by sa trepotala ešte častejšie. Žlto–modrým VSS sa podarilo zopakovať prvenstvo z premiérového ročníka.

“Škoda, že sa nám nepodarilo zabezpečiť aj štvrtý tím tak, ako to bývalo v predošlých troch rundách. V meste i na okolí sa s podobnými podujatiami akoby roztrhlo vrece a tak železiarom nezostal dostatočný počet hráčov pripravených na štart u nás. Snáď to pri prvom malom jubileu o rok už vyjde. I tak sme boli svedkami vydarených zápasov s prekvapujúcim záverom, keď sa k prvenstvu mohli premiérovo „prekopať“ domáci futbalisti, ktorí nečakane zdolali Lokomotívu  3:2. I v rozhodujúcom dueli s VSS viedli po prvom polčase 3:1, avšak po prestávke neustrážili strelecky potentného Milana Rotha a ten troma presnými strelami otočil skóre. Dramaticky vyznel aj súboj o najlepšieho strelca. Práve medzi Rothom a domácim Andrejom Hudákom sa rozhodovalo, kto získa túto trofej. A dodatočným rozstrelom zo značky pokutového kopu sa ním stal barčiansky futbalista A. Hudák. Osobitne chcel poďakovať rozhodcovskému zboru za korektné vedenie súbojov a to bez nároku na honorár,“ zhodnotil jedným dychom všetko podstatné hlavný organizátor akcie Christo Gluškov.

Výsledky: Lokomotíva - Barca 2:3 (2:1), VSS - Lokomotíva 2 : 0 (0:0), Barca - VSS 4 : 5  (3:1). Rozhodovali: M. Djordjevič, T. Hegeduš, P. Havrila.

Korzár, štvrtok 26. 6. 2014, Rudolf Rondzik

IV. ročník turnaja SIDOR CUP o futbalového majstra seniorov Košíc

    V sobotu patril trávnik barčianskeho futbalového štadióna turnaju seniorov o pohár majstra Košíc. Predseda nášho združenia a dlhoročný patrón barčianskeho futbalu Igor Sidor, po ktorom je turnaj pomenovaný, si našiel čas začať prvý zápas slávnostným výkopom. Turnaj mal dramatický priebeh, keď domáci Internacionáli FK Barca zamiešali karty a nečakane zvíťazili nad Lokomotívou Košice 3:2. V rozhodujúcom zápase proti VSS Košice sa schyľovalo k ešte väčšiemu prekvapeniu, keď po prvom polčase FK Barca vyhrávala už 3:1. Skúsení Internacionáli VSS, za ktorých nastúpil aj olympijský víťaz z Moskvy 1980 František Kunzo, napokon v druhej polovici otočili vývoj zápasu a vyhrali 5:4. Zaslúžene sa tak stali víťazmi 4. ročníka Sidor Cupu.

 https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1464683330438059.1073741854.1441594322746960&type=1

O seniorskeho majstra Košíc už túto sobotu

KOŠICE. S končiacou sa majstrovskou sezónou prichádza čas rôznych turnajov, do ktorých sa radi zapájajú futbalisti rôznych vekových kategórií. Jednym z prvých je už tradičný barčiansky o seniorského majstra Košíc, teraz pomenovaný Ako Sidor cup. Organizačný šéf podujatia Hristo Gluškov nám ho pred prvým výkopom priblížil: “Trochu nás mrzí, že turnaj bude mať trochu oklieštenú podobu. Snažili sme sa o účasť bývalých hráčov VSŽ Košice, no títo partiu harcovníkov dokopy nedali a tak sa okrem našej barčianskej ekipy predstavia už iba bývalí hráči VSS a Lokomotívy. 21. júna od dvanástej hodiny tak uvidíme iba tri duely, keďže bude sa bude hrať systémom každý s každým. No i napriek tomu očakávame zaujímavé súboje tradičných rivalov.“

Program zápasov: 12.10 hod.  Lokomotíva - Barca, 13.35 hod. Lokomotíva - VSS, 15.00 Barca - VSS. Hlavným rozhodcom bude M. Djordjevič.

Korzar, 17.6.2014,Rondzik