Choď na obsah Choď na menu
 


Články v médiách

18. 6. 2015

Premiérový triumf Barce

     Na svoje premiérové víťazstvo medzi výbermi internacionálov museli barčianske legendy čakať až do piateho ročníka.

     Trofej  Sidor cup 2015 im celkom zaslúžene patrí po víťazstve nad Lokomotívou 4:3 a finálovým triumfom proti VSS 2:0.

     Navyše ich hráč Slavomír Pipta získal zlatú kopačku najlepšieho strelca, keď v dvoch zápasoch poslal loptu do siete až štyrikrát.

     Ťažké sny z jeho potencie bude mať gólman Lokomotívy Peter Buda, ktorý sa musel pred umením Piptu skloniť až trikrát.

     Hristo Gluškov, hlavný organizátor podujatia, o takom úspechu domáceho tímu ani nesníval: „Neusporiadavame túto akciu prvoplánovo pre našu ekipu, ale určite poteší, ak sa naša mravčia práca pretaví i do konečného triumfu, z ktorého máme pochopiteľne radosť. Najdôležitejšie však je, že sme sa po roku opäť stretli. Niektorí s nejakým tým kilečkom navyše, iní opäť s belšou alebo redšou hlavou, ale všetci s chuťou zahrať si futbal, ktorý ostáva celoživotnou láskou. A zdolali sme i počasie, ktoré nám chvíľami chcelo pokaziť nadšenie.“

Výsledky: Barca - Lokomotíva 4:3, VSS - VSŽ 3:2, o 3. miesto: Lokomotíva - VSŽ 4:2, finále: Barca - VSS 2:0.

Korzar, 23.6.2015, autor Rudolf Rondzik

 

Futbalové legendy oslávia v Barci malé jubileum

Korzár, 18.6.2015, autor: Rudolf Rondzik

KOŠICE. Už túto sobotu prebehne na štadióniku v Barci v poradí  V. ročník neoficiálnych majstrovstiev Košíc futbalových internacionálov.

„Aj keď sme pred štyrmi rokmi začínali novú tradíciu s predstavou, že by mohla priniesť pravidelné súperenie futbalových legiend, predsa sme sa len trochu obávali, či nezostane iba pri snoch. Viete, v pokročilom veku rozmýšľate o najbližších dňoch a nie nad rokmi dopredu. A vidíte, na dvere nám klope už piata kapitola,“ rozhovoril sa Hristo Gluškov, iniciáror i duša tohto podujatia. “

Všetko odštartuje o 13.00 hod. súbojom Lokomotívy Košice  a usporiadateľskej Barce. Po nich je na programe duel VSŽ a VSS. V hracom čase dvakrát dvadsaťpäť minút spoznáme ďalšie dvojice, ale to už pôjde o konečné umiestnenie, z ktorých  vzíde i celkový víťaz Sidor cupu 2015,“ prezradil z itineráru podujatia jeho šéf.

Vyhodnotenie je naplánované na 18.00 hod. aj za účasti majstra Európy 1976 Jozefa Módera.

Prehľad doterajších víťazov: 2011 - VSS, 2012 - Ťahanovce, 2013 - Lokomotíva, 2014 - VSS.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.